گردشگری ایران

گردشگری ایران

گردشگری ایران

گردشگری ایران

  • ۰
  • ۰

ماسوله گیلان

 

ماسوله گیلان کجاست؟
دهکده پلکانی ماسوله در ایران که اکنون ماسوله نامیده می شود یکی از مشهورترین جاذبه های رشت و یکی از مشهورترین نمونه های معماری پله ای در جهان است. البته روستاهای دیگری نیز در ایران وجود دارد ، مانند دهکده سر آقا سید ، که می توانید در مجله الی گشت بخوانید. با این وجود ، ماسوله در گیلان ، 65 کیلومتری غرب رشت است. این مکان با توجه به منابع تاریخی ، بین 800 سال سن است. این قدمت 1000 سال زنده مانده است و مکانی است که می توان بهترین مناظر طبیعی ایران را دید. روستای استپی ماسوله در دامنه های جنگل البرز در ارتفاع 1050 متری از سطح دریا واقع شده است. یکی از ویژگی های جالب ماسوله اختلاف ارتفاع از پایین ترین به بالاترین نقطه است. با توجه به طبیعت مرتفع شهر ، بین ارتفاع کمترین و بالاترین نقاط آن اختلاف ارتفاع در حدود 120 متر وجود دارد.
در سال 1975 ، نام شهر ماسوله شمالی به عنوان اولین شهر زنده تاریخی کشور ثبت شد که تعداد 1090 آن در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد. این شهر تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری و همچنین مسئولان محیط زیست استان قرار دارد و از آن محافظت می شود. در حالی که معماری مرتب و بافت تاریخی شهر مهمترین نقاط برجسته است ، در ماسوله می توانید جنگلهای مضر و زیبا ، آبشارهای آبکی ، کوههای مرتفع و بسیاری از جاذبه های طبیعی دیگر را ببینید.

معماری ماسوله
ماسوله از معماری بی نظیری برخوردار است. از جلو خانه و سقف هم به عنوان پیاده رو استفاده می شود. پارچه معماری ماسوله در دوره زندی شکل گرفت و بسیاری از خیابانها و راه پله های کوچک توسط وسایل نقلیه موتوری مجاز نبودند. معماری ماسوله در یک جمله توضیح داده شده است: حیاط ساختمان فوقانی سقف بنای پایین است. تعداد طبقات ساختمان معمولاً به دو طبقه می رسد.

بیشتر بناهای ماسوله به رنگ زرد یا خشت است. این مساله باعث می شود خانه ها در مه مهیا شوند زیرا ماسوله حدود یک سوم سال در غوطه وری در مه غوطه ور است.اغلب ساختمانها (خصوصاً بناهای قدیمی) دو طبقه هستند.
خانه های قدیمی ، ساخته شده از سنگ و چوب ، یکی یکی تخریب می شدند و یک ساختمان بتونی با سقف فولادی جایگزین آن می شدند. با این وجود تلاش شده است نمای بیرونی ساختمان به شکل اصلی خود حفظ شود. درها و پنجره های چوبی (به ویژه عتیقه ها) ماسوله را به زیبایی خاصی می بخشد و افراد خوش ذوق ماسوله قاب های پنجره را با گلدان های شمعدانی تزئین می کنند.

از نام ماسوله در شکل فعلی خود ، حداقل از قرن 8 و 9 استفاده شده است.برخی افراد از نام کوهی در نزدیکی ماسوله به نام "ماهسالار" به نام استفاده می کنند.آنها بر این باورند که ابتدا این منطقه "ماساله" نامیده شده است و به همین دلیل وجود دارد. استفاده مکرر بعداً به "ماسوله" بدل شد.

طبق توضیحات دیگر ، کلمه "ماسوله" از دو بخش "ماس" و "اوله" تشکیل شده است. بخش اول در فرهنگ ایرانی به کوهها و موانع اشاره دارد و بخش دوم نیز به ارتفاع مربوط می شود که با "های" ترکیب شده است. صغیر به معنای "مانند" است. بنابراین ماسوله را می توان "کوه بلند" و "شبیه کوه" تعریف کرد.

 

ویژگی های ماسوله
جاذبه های ماسوله به معماری و بناهای تاریخی ختم نمی شود. در اینجا می توانید آبشارها ، جنگل ها ، کوه های مرتفع ، رودخانه ها و خیلی موارد دیگر را در یک مکان تجربه کنید. به طور عمده در پارک جنگلی ماسوله ، آبشارهای ماسوله رودخان ، لارکشمه ، کوشام و تریشوم یافت می شوند از معروف ترین جاذبه های طبیعی منطقه که می توانید از آنها بازدید کنید. اگر اهل کوهنوردی هستید ، می توانید از برخی از بلندترین قله های منطقه از جمله قله شاهمو آللم دیدن کنید یا شب را در تابستان در کربار ماسوله صبح بگذرانید. به طور کلی ، حتی رودخانه ها و چشمه هایی نیز در باروری در این منطقه است اما ماهیت آنها بی نظیر است فقط کافی است کمی تلاش کرده و به خارج از شهر بروید تا شگفتی های ناخوشایند گیلان را در این مقاله در مورد طبیعت گردی در گیلان ببینید. اما در مورد جاذبه های طبیعی این شهر بلکه در مورد ماهیت ماسوله نیز هست.

ماسوله
 ماسوله دارای چهار ولسوالی اصلی به نام های "خنج بار" (Khunvar) ، "Masjidbar" (مزار) ، "Kaysar" و همچنین Kafa Kaysar و Bin Kaysar و "Asad Mahalleh" (Asmal) و بازارچه ای چهار طبقه در هر طبقه است. این چهار منطقه به طور مستقیم با بافت بازار شهری در ارتباط هستند. در حال حاضر بیش از 350 واحد مسکونی در ماسوله وجود دارد که از 600 (100 سال پیش) حضور بیش از 120 واحد تجاری در منطقه بازار ماسوله ، بیش از چهار کاروان ، دو حمام گنج ، بیش از 33 چشمه عمومی (خون) است. 10 مسجد و 5 امام رونق شهر را نشان می دهد.

در ماسوله بخوابید
دو هتل در منطقه معماری سنتی ماسوله و چندین هتل در خیابان زیبا که پذیرای گردشگران ایرانی و خارجی است. بسیاری از مهمانخانه ها و خانه های اجاره ای آماده پذیرایی از مهمانان داخلی و بین المللی هستند.

مقبره ماسوله
مقبره عون ابن علی یا عون ابن محمد حنیفه ابن علی؛ این قبرستان محور کلیسای منطقه و محل اصلی مجالس مذهبی ماسوله به حساب می آید. مقبره در کنار مسجد قرار دارد و با نام دیگر شناخته شده است. قلندرخان همچنین ممکن است عقاید مردم صوفیان منطقه را منعکس کند. قبر عون ابن علی ابن محمد ابن علی دارای یک درب 145 x 72 سانتی متر است که به عنوان "درب خانه" شناخته می شود. اکتاگون و دارای دو گنبد. ارتفاع حیاط امامزاده زیر طاق گنبد اول 4.20 متر است این گنبد (اگر دو قوس دایره روی سطح محیط باشد ، هر دو بیش از نیمی از طول دایره و انحنای یا لانه دارند) ابریشم از هر دو طرف ، کانتور نامیده می شود) و در دوران مدرن با حلب پوشانده شده است. در داخل محوطه عبادت مقبره جعبه ای با کتیبه سوره فتح و تاریخ 1015 هجری وجود دارد که به رنگ قرمز دیده می شود. چندین ستون در ستون های مقبره و مساجد اطراف وجود دارد که در دوره قاجار وجود داشته است.
امامزاده عین علی و زین علی؛ این زیارتگاه در 1600 متری شرق ماسوله در مکانی به نام "اشکلون" واقع شده است که امامزاده دارای کتیبه ها و پنجره های بسته شده و تاریخ ساخت آن 911 هجری قمری است.
امام سعد ابراهیم؛ در "خوره بن" بالاتر از ماسوله و در مسیر جاده خلخال واقع شده و دارای تاریخ باستانی است.
امامزاده هاشم؛ به سمت غرب ماسوله ، زیر کوههای صخره ای ، قلعه بن قرار دارد این زیارتگاه دارای یک بنای تاریخی است و در جاده طارم واقع شده است.

  • ۹۹/۰۵/۲۱
  • zara maleki

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی